Mit akarunk

"Olyan ország megteremtéséhez szeretnénk hozzájárulni, amelyben az anyagi jólét, az elismerés és siker a tudás, a tisztességes munka és a jó teljesítmény biztos gyümölcse, amelyben mindenki egyenlő lehetőséget kap képességei kibontakoztatásához, ahol azoknak sem kell nyomorogniuk, akik saját erejükből nem képesek stabil hátteret teremteni maguknak."

Erőt érzünk ahhoz, hogy együtt változtassunk, hogy együtt teremtsünk egy új minőségű, valóban polgári szabadságot.

Tartalmassá akarjuk végre tenni a polgári öntudatot és a civil cselekvést, gazdagodásunk forrásává más kultúrák befogadását, erkölcsi elégtétellé a toleranciát.

Olyan ország megteremtéséhez szeretnénk hozzájárulni, amelyben az anyagi jólét, az elismerés és siker a tudás, a tisztességes munka és a jó teljesítmény biztos gyümölcse, amelyben mindenki egyenlő lehetőséget kap képességei kibontakoztatásához.

Meg akarjuk teremteni a törvények tiszteletének kultúráját, mely társadalmunk biztonságérzetének alapja, mely kiszámíthatóvá teszi a jövőt és garantálja a mindennapi élet zavartalanságát.

Valósággá és általános igénnyé akarjuk tenni az esélyek tényleges, nem csak papíron létező egyenlőségét.

Meg akarjuk szüntetni a szorongást és félelmet otthon, a munkahelyeken, a közösségekben, az utcákon és a társadalmi erőszakot védtelenül szemlélők lelkében.

Meg akarjuk teremteni annak a kultúráját, hogy felelősek vagyunk önmagunk testi és lelki egészségéért, szavainkért és tetteinkért, az elesettekért és a minket körülvevő természeti és tárgyi környezetért.

Tudjuk, hogy a globalizált világ nem választás kérdése, hanem realitás. Tudjuk, hogy a gazdasági, kulturális, társadalmi, politikai globalizáció számunkra is új lehetőségeket nyújt, de új veszélyekkel is fenyeget. Meggyőződésünk, hogy a globalizáció ellen nem ostoba szélmalomharcot kell vívnunk, hanem tudatos tervezéssel és cselekvéssel kell élnünk előnyeivel, és védekeznünk veszélyei ellen.

Belső igénnyé és mindenki számára folyamatosan elérhetővé akarjuk tenni a tudás megszerzését és frissítését.

Meg akarjuk szüntetni a nívós, egyetemes értékeket teremtő, hordozó és közvetítő kultúra anyagi kiszolgáltatottságát.

Hírlevél

Iratkozzon föl hírlevelünkre!Kérjük, föliratkozás előtt olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot!

Meg akarunk szabadulni a 21. századra dogmává silányult ideológiai béklyóktól. Értelmes vitát, megegyezést és társadalmi kiegyezést akarunk végre. A demokrácia szétrombolása, a gazdaság lepusztítása, a félelemkeltés, erőszak és gyűlölet ellen minden demokratával készek vagyunk a szövetségre: mérsékelt konzervatívval és szociáldemokratával egyaránt. Célunk a demokrácia helyreállítása, a jogállam és a magántulajdon védelme, olyan politikai gondolkodás elterjesztése, amely nem enged a jogállamiságból, amely megbecsüli a tudást és a kultúrát. Kiegyensúlyozott, jómódú, derűs és európai – azaz polgári – Magyarországot szeretnénk.

Backlink izmir masöz